Laserontharen gezicht

Heeft u last van stoppeltjes, scheerirritatie, ingegroeide haartjes, ontstekingen of (over) beharing? Laat dan uw ongewenste of overtollige haar met onze speciale laser ontharen. Derma Sana biedt veilige en doeltreffende laserontharings behandelingen aan en maakt gebruik van de Lumenis M22.

Met dit systeem ervaart u de voordelen van een laser met een optimale golflengte en worden alle haren doeltreffend verwijdert en heeft u dus relatief weinig laserontharings behandelingen nodig.

Alle typen lichaamsbeharing in het gezicht, benen, armen, bikinilijn, oksels en rug zijn geschikt, echter moeten de haren wel gepigmenteerd zijn.

 

Wat kan er behandeld worden?

·        Gepigmenteerde haren in het gelaat

·        Gepigmenteerde haren op het lichaam

·        Hirsutisme

·        Hypertrichosis

·        Hidradenitis suppurativa

·        Fistel

·        Folliculitis

 

Hoe werkt de laserbehandeling?

Het licht van het ontharingsapparaat heeft een bepaalde golflengte die zich specifiek richt op het pigment wat in het haartje zit. Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde uitgezonden op de huid. De energie van de lichtstraal wordt geabsorbeerd door het pigment van de haren en zet het om in warmte. Hierdoor worden de haarwortels zodanig beschadigd dat nieuwe haargroei niet meer mogelijk is. De huid zelf wordt door het koelsysteem wat in het apparaat aanwezig is beschermd tegen oververhitting. Daarnaast komt het laserlicht alleen bij het pigment in het haarzakje, waardoor de huid wordt ontzien. De behandeling is geschikt voor lichte en donkere huidtypes.

Bij laserontharing is het belangrijk dat de haren in de groeifase (anagene fase) zijn. Op dat moment zijn de haren nog in contact met de voedingsbodem en is de behandeling effectief. Omdat niet alle haren zicht tegelijkertijd in deze fase bevinden is het noodzakelijk dat u meer dan 1 behandeling moet ondergaan voor u kan spreken van een volledige ontharing. Om deze reden zijn er meerdere behandelingen nodig.

 

Voor de behandeling

Voor dat de behandeling van start gaat zijn er een aantal dingen waar u rekening mee dient te houden.

·        Blijf minimaal 6 weken voor de behandeling uit de zon. Lukt dit niet, gebruik dan consequent een zonnebrandcrème met minimaal factor 30.

·        Stop 5 weken voor de behandeling met harsen of epileren. Scheren of knippen mag wel.

 

Dit zorgt voor het beste resultaat, we kunnen hierdoor de laser optimaal instellen.

 

De behandeling

De laserbehandeling gaat snel en kan variëren van een paar minuten tot een uur afhankelijk van het te behandelen gebied. Per puls worden er meerdere haren vernietigd in tegenstelling tot elektrisch epileren, waarbij per haartje wordt behandeld.

De laserbehandeling is niet geheel pijnloos, maar over het algemeen is het goed te verdragen. Het kan vergeleken worden met een stiekje wat tegen de huid aan schiet. Na de behandeling kan de huid wat rood zijn en licht gezwollen. De warmte die in de huid zit kan doormiddel van verkoeling verminderen.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De haren moeten zich in de groeifase bevinden wil het effectief zijn. Er zijn drie groeifases, de anagene fase (groeifase), katagene fase (overgangsfase) en de telogene fase (rustfase). Bij iedere behandeling is er een nieuw gedeelte van de beharing in de groeifase. Bij het gelaat duurt het ongeveer 6 weken en bij het lichaam 8-12 weken, dit is afhankelijk van het gebied.

Na gemiddeld 5-8 behandelingen zijn alle haren in de groeifase geweest en zullen deze niet meer terug komen. Wat wel mogelijk is, is dat er door de overgang, medicijnen en andere oorzaken hormoonschommelingen ontstaan waardoor er nieuwe haartjes gaan groeien. Daarnaast is het mogelijk dat niet alle haren op de behandeling reageren. Er wordt wel geadviseerd om een jaarlijkse onderhoudsbehandeling te ondergaan.

 

Na de behandeling

Direct na de laserbehandeling kunnen er een aantal huidreacties optreden:

·        Roodheid van de huid

·        Uitgsprongen haren

·        Warmte in de huid

·        Lichte zwelling

Binnen 3 weken zullen de haartjes uitvallen. Dit gaat zo geleidelijk, dat u het waarschijnlijk niet in de gaten heeft.

 

Nazorg

Na de behandeling is het belangrijk dat u niet direct een warme douche pakt of de sauna in gaat. U kunt eventueel thuis na koelen als u dit prettig vind.

Daarnaast is het ook erg belangrijk dat u minimaal 6 weken uit de zon blijft. Mocht dit niet lukken, zorg dan dat u zich consequent, dus minimaal elke 2 uur insmeert met een zonnebrandcrème.

 

Vergoedingen bij lasertherapie

Lasertherapie van het gelaat wordt voor een groot deel vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Om er zeker van te zijn dat uw zorgverzekeraar deze behandelingen vergoedt adviseren wij u om contact op te nemen met uw huidige zorgaanbieder.

Meer informatie of een afspraak maken?

Wilt u graag meer informatie over de laserbehandeling bij beenvaten neem dan gerust contact met ons op. Voor het maken van een vrijblijvend intakegesprek of een afspraak, kunt u ons bereiken op het nummer 0619995204.