Melasma behandeling

Melasma of dieper gelegen pigmentvlekken zijn een lastig huidprobleem. Een van de moeilijkst te behandelen problemen aangezien dit door verschillende factoren weer getriggerd kan worden. De zon is hiervan de grootste boosdoener. Toch met de juiste adviezen en huidbehandeling kunnen we hier een mooi resultaat bij behalen.  
Wat is Dermamelan? 
Dermamelan is een medische (huidverbeterende) depigmentatie die is ontwikkeld door het merk mesoestetic. Het is een behandeling die gericht is op het verminderen van hyperpigmentatie in de vorm van donkere vlekken en verkleuringen in de huid, zoals melasma, PIH en zonneschade. Dermamelan bevat een combinatie van ingrediënten die de melamineproductie in de huid verminderen en helpt bij het exfolieren van de huid. De behandeling bestaat uit twee delen: een eenmalige behandeling in de kliniek die door een huidtherapeut wordt uitgevoerd en een specifieke routine met producten die gedurende 4 maanden thuis aangebracht dienen te worden. Dermamelan is geschikt voor alle huidtypen en kan worden gebruikt om hyperpigmentatie op het gezicht te behandelen.
HOE WERKT DERMAMELAN?
Gebaseerd op het meest recente onderzoek is Dermamelan de meest effectieve behandeling. Dermamelan behandelt hyperpigmentatie door zowel het corrigeren van bestaande hyperpigmentaties middels exfoliatie en opheldering, alsook het voorkomen van nieuwe vlekken door het reguleren van de melanineproductie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een tal van krachtige actieve ingrediënten, waaronder de gepattenteerde [syn]pigmenTarget technologie met ferulazuur, retinol en diosmine waarmee tot wel 2,5 keer meer melaninevermindering bereikt wordt. Deze actieve werkstoffen worden optimaal ingesluisd in de huid door middel van nanovesikels en iontoforese.

Veel gestelde vragen

VOOR WELKE HUIDTYPES IS DERMAMELAN GESCHIKT?
Dermamelan is geschikt voor alle huidtypes, inclusief de donkere huid. Het is een veilige en effectieve behandeling voor verworven hyperpigmentatie bij elke huidsoort en fototype.
IS DERMAMELAN VEILIG?
Ja, Dermamelan is veilig als het wordt gebruikt zoals voorgeschreven. Het is een professionele huidbehandeling die wordt uitgevoerd door getrainde professionals en de producten zijn uitvoerig getest op veiligheid en effectiviteit.

HOE LANG DUURT EEN DERMAMELAN-BEHANDELING?
Een Dermamelan-behandeling duurt meestal ongeveer 45 minuten tot een uur, afhankelijk van de huidconditie en het aantal behandelingen dat nodig is. Daarnaast wordt er een thuisprotocol gestart op maat, gedurende minimaal 4 maanden. 
In de praktijk wordt minimaal 1 week van te voren een voorbereidende peeling gedaan, daarna kom je normaals terug in de praktijk voor de Dermamelan behandeling. Deze wordt aangebracht waarna je naar huis gaat met een wit masker op het gelaat. Deze laat je 4 uur inwerken waarna hij eraf gewassen mag worden. Doe dit voorzichtig zonder frictie met koud/lauw water en eventueel zachte natte washandjes. Hierna mag direct de melan recovery aangebracht worden, zo vaak als je wil. Overdag altijd de melan130 zonnebrand creme gebruiken. 
Het uiteindelijke resultaat is pas zichtbaar na 4 maanden, echter zul je na 2-6 weken ook al een mooi verschil zien. Afhankelijk hoe diep het pigment zit. 

WAT ZIJN DE BIJWERKINGEN VAN DERMAMELAN?
Mogelijke bijwerkingen zijn roodheid, schilfering, jeuk, droogheid, gevoeligheid, en lichte zwelling van de huid. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en van korte duur. De behandelaar zal hierin begeleiding bieden en ondersteunende producten adviseren gedurende het hele traject. 

ZIJN DE RESULTATEN VAN DERMAMELAN PERMANENT?
Indien het volledige traject de protocols en adviezen juist worden toegepast en nageleefd, is 1 Dermamelan behandeling in de meeste gevallen effectief genoeg. Echter kan het per persoon verschillen, afhankelijk van triggers, leefstijl en huidreacties, hoe een traject verloopt en kan de behandeling na het volledige traject nog eens herhaald worden na 6 maanden. 
De huidige schade aanwezig in de huid kan in de meeste gevallen volledig behandeld worden. Echter is het, afhankelijk van de triggers op de pigmentatie en leefstijl van de klant, altijd mogelijk dat pigment terugkomt of dat er nieuwe laesies ontstaan. Indien de nazorg juist wordt nageleefd is het risico op heropflakkering zo min mogelijk.

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG OM RESULTATEN TE ZIEN?
Meestal zijn er 1 tot 3 Dermamelan-behandelingen nodig om de gewenste resultaten te behalen, afhankelijk van de ernst van de hyperpigmentatie