Peelings

Een chemische peeling is een vloeistof bestaande uit een hoge concentratie van zuur, bijvoorbeeld glycolzuur, salicylzuur, amandelzuur of melkzuur. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat dode huidcellen makkelijker loslaten, hierdoor wordt de huid gestimuleerd nieuwe en gezonde cellen aan te maken. Een peeling verbeterd de algehele conditie van de huid. Ook huidklachten zoals acne, littekens, pigmentvlekken en zonneschade kunnen verbeteren door een peeling. Tevens wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Elk zuur heeft unieke eigenschappen. Per huidbeeld en/of klacht wordt bepaald welke peeling het meest geschikt is voor de huid.

Voor de behandeling

Een goede voorbereiding van de huid op een peeling is erg belangrijk om een optimaal resultaat te behalen. Hiervoor zijn producten beschikbaar die ervoor zorgen dat de huid goed is voorbereid. In deze producten zit een lagere concentratie aan zuren. Dit verbeterd het resultaat en beperkt neveneffecten van de peeling. 

De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd. Vervolgens wordt de peeling op de huid aangebracht en blijft deze enkele minuten op de huid zitten. Dit kan als gevoelig worden ervaren. Na de inwerktijd wordt de peeling geneutraliseerd zodat het peeling proces stopt. Optioneel kan na de peeling nog een crème worden aangebracht met retinol die ervoor zorgt dat het effect van de peeling wordt versnelt. Daarna zullen we een nabehandelingscrème aanbrengen en een zonnebrandcrème. 

Wat mag ik verwachten?

Direct na de behandeling kan de huid er rood uitzien, warm en gevoelig aanvoelen. Dit is vaak enkele uren na de behandeling verdwenen. Afhankelijk van de diepte van de peeling, zal de huid tot maximaal 10 dagen na de peeling afschilferen. Echter zal bij de meeste peelings weinig schilfering zichtbaar zijn. Hierbij is het van belang om niet aan de losse velletjes te trekken om littekens en pigmentvlekken te voorkomen. Voor elke peeling geldt dat de huid tijdelijk gevoeliger wordt voor de zon. Gedurende 6 weken na de behandeling dient zonlicht te worden vermeden. En gedurende deze periode dient de huid te worden beschermd met een zonnebrandcrème met minimaal factor 30 om verbranding en pigmentvlekken te voorkomen.

Benodigde behandeling

Gemiddeld is er na 2 tot 4 weken een verbetering zichtbaar. Om een optimaal resultaat te behalen worden 3 tot 5 behandelingen geadviseerd. Onder normale omstandigheden kan een peeling om de 1 tot 4 weken worden toegepast.